Foto av Amirs sotade kyckling med couscoussallad från WW ViktVäktarna

Amirs sotade kyckling med couscoussallad

13
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad middag Amirstyle! En kycklingfilé som serveras med en smakrik couscous, goa grönsaker, söta russin, härliga pistagenötter och en drömmig, mild myntasås. Vardagslyx? Absolut!

Ingredienser

Grekisk yoghurt 10%

1½ dl

Honung

1 msk

Citron

½ st

Mynta

1 kruka(or)

Couscous, okokt

200 g

Hönsbuljongtärning

1 st

Gurkmeja

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Matolja

1 msk

Rädisor

10 knippe(n)

Cocktailtomater

250 g

Russin

2 msk

Pistagenötter

2 msk, skalade

Krasse

½ dl, 1 förp

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt med honung, rivet citronskal, några droppar pressad citronsaft och hälften av myntan. Salta och peppra. Ställ i kylen till servering.
  2. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljong och gurkmeja.
  3. Hetta upp en panna. Dela varje kycklingfilé på höjden så du får en “fjäril”. Pensla med olja, salta och peppra ordentligt och stek på hög värme på båda sidor cirka 3 minuter på varje sida. Skär upp kycklingen.
  4. Skiva rädisor tunt och dela tomater.
  5. Lägg couscous på ett fat, toppa med kycklingen, rädisor, tomat, russin, nötter, mynta och krasse.
  6. Servera tillsammans med såsen.