ViktVäktarna - Sotad tikka masalalax med ris och raita

Sotad tikka masalalax med ris och raita

7
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik middag i raketfart – det är ju aldrig fel! Här har vi en sotad (alltså stekt på hög värme utan fett) lax smaksatt med en färdig tikka masala kryddmix, serverad med ris och en fräsch rajita med gurka, rädisor och mynta.

Ingredienser

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Gurka

½ st

Rädisor

5 st

Mynta

½ kruka(or)

Yoghurt naturell 3%

2 dl

Tikka masala kryddmix

1 påse(ar)

Lax

500 g

Salt

½ tsk

Lime

½ st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och kärna ur gurka. Skiva gurka och rädisor tunt och finhacka hälften av myntan. Blanda ihop yoghurt, gurka, rädisor, mynta och 1 msk tikka masala. Ställ kallt till servering.
  3. Klappa in laxen med resterande tikka masala och salt.
  4. Stek laxen i en het panna utan fett 3-4 minuter på varje sida. Pressa över lime och servera med ris, raita och lite rädisor. Toppa med resterande mynta.