Foto av Sotad torsk caesar style från WW ViktVäktarna

Sotad torsk caesar style

5
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torsk med caesarsallad är en riktig hit! Perfekt till både lunch och middag.

Ingredienser

Torsk

600 g, med skinn

Salt

2 dl, grovt

Bröd ljust/vitt

2 skiva(or)

Ägg

4 st

Romansallad

1 st

Majonnäs 80%

2 msk

Senap (dijon)

1 tsk

Citron

1 klyfta(or), pressad

Vitlök

1 klyfta(or)

Sardeller (konserv)

3 st

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Snabbrimma torsken genom att lägga den i grovsalt 15-20 minuter för att vätska av sig.
  2. Blanda ihop en dressing på majonnäs, senap, pressad citron, pressad vitlök, hackade sardeller och parmesan.
  3. Tvätta bort allt salt från torsken, torka av ordentligt och sota den genom att steka i en riktigt het panna utan fett. Börja med skinnsidan, vänd efter 2-3 minuter och sota andra sidan 2-3 minuter. Ta bort pannan från värmen och efterstek torsken tills den är 54° i innertemperatur.
  4. Rosta brödet och skiva i tärningar.
  5. Löskoka äggen.
  6. Lägg upp romansallad, brödkrutonger, ägg och torsk på tallrikar och toppa med dressingen.