Foto av Sötpotatis- och kokosscones från WW ViktVäktarna

Sötpotatis- och kokosscones

5
5
4
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
14
Svårighetsgrad
Medel
Dessa annorlunda men supergoda scones med kokos och sötpotatis måste du testa!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

600 g

Honung, flytande

2 msk

Ägg

1 st

Vetemjöl

4 dl

Bakpulver

1 msk

Margarin flytande 80%

50 g

Kokosmjölk, lätt

½ dl

Kokosflingor torkade

4 msk

Kokosmjölk, lätt

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna sötpotatis och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Tillaga i ugn ca 20 min tills den är mjuk. Låt kallna.
  3. Mosa ihop sötpotatis med honung och ägg.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och blanda sedan ner margarin. Blanda ner i moset tillsammans med kokosmjölk och riven kokos.
  5. Forma 14 bollar och lägg på ett bakplåtspapper. Pensla med kokosmjölk och grädda i ugnen 15-20 min.

Anteckning

Servera med t ex passionsfrukt, mango och en klick turkisk yoghurt.