ViktVäktarna - Sötpotatisraggmunkar

Sötpotatisraggmunkar

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Raggmunkar, denna ljuvliga blandning av råraka och pannkaka, kan bara förbättras på ett enda sätt. Genom att byta ut den vanliga potatisen mot sötpotatis. Tillsammans med salt bacon och syrliga lingon är det konstigt att inte sötpotatisraggmunken kom före den vanliga.

Ingredienser

Ägg

2 st

Vetemjöl

2 dl

Mjölk 0,5%

4 dl

Salt

½ tsk

Sötpotatis okokt

600 g

Rapsolja

2 tsk

Kalkonbacon

200 g

Sylt

4 msk, rårörda lingon

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och salt. Skala och riv sötpotatisen grovt och blanda ner i smeten.
  2. Värm en panna med olja och stek raggmunkarna.
  3. Stek bacon i en torr panna.
  4. Servera raggmunkarna med bacon och lingon.