ViktVäktarna - Sötpotatissallad med salladsost och avokado

Sötpotatissallad med salladsost och avokado

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En läcker sötpotatissallad smaksatt med za’atar och paprikapulver. Funkar att äta som den är eller ha den som ett gott tillbehör till exempelvis grillat kött.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

800 g

Rapsolja

2 tsk

Za'atar

1½ tsk

Paprikapulver

½ tsk

Olivolja

2 tsk

Äppelcidervinäger

1½ tsk

Avokado

1 liten(t)/små

Sallad

150 g

Salladsost (feta) 10%

40 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna sötpotatis. Blanda med rapsolja, salt, peppar, za’atar och paprikapulver. Sätt in i ugn ca 25 minuter tills de mjuknat och fått färg.
  3. Blanda ihop olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tärna avokado och blanda ihop med sallad. Ringla över dressingen och blanda runt. Toppa med den varma sötpotatisen och smula över ost.

Anteckning

Za’atar är en härlig kryddblandning från Mellanöstern som finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Hittar du inte den kan du enkelt göra en egen genom att lätt mortla ihop lika delar torkad oregano, timjan, sumak eller citronskal, sesamfrön och en liten nypa salt.