Sötpotatistaco med kantareller och grönkålssallad

Sötpotatistaco med kantareller och grönkålssallad

3
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En annorlunda och härligt höstig twist på fredagstacon! Njut av smakerna av bakad sötpotatis med örtkryddning och en toppping av stekta kantareller och grönkålssallad med skivat äpple.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

2 liten(t)/små

Grönkål

100 g

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora, Granny Smith

Kantareller

100 g

Olivolja

2 msk

Gräslök

2 msk

Timjan

1 tsk

Persilja

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Klä sötpotatisar i folie och lägg dem i en ugnsfast form. Baka i ugnen i ca 40 min.
  3. Hacka under tiden grönkål och lägg i en skål. Häll över 1 msk olivolja, salta och peppra. Skiva äpple och blanda samman med kålen.
  4. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs kantarellerna.
  5. Dela de färdiga sötpotatisarna på mitten, gröp ur innanmätet och lägg i en skål. Spara skalen.
  6. Blanda ner persilja, gräslök, timjan och salt i sötpotatismoset och blanda ihop till en röra. Klicka ut röran i skalen. Toppa varje sötpotatistaco med grönkålssallad och kantareller.

Anteckning

Det går också bra att använda salladsblad som tacoskal.