ViktVäktarna - Sötpotatistoast med ägg och bacon

Sötpotatistoast med ägg och bacon

3
Points®
Total tid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Hur kul är inte detta? Att använda skivad sötpotatis som toast istället för bröd är både smart och gott! Rostade skivor toppade med kalkonbacon, ost, ägg och salladslök. Låter det konstigt? Kanske. Är det gott? Absolut!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

200 g

Rapsolja

2 tsk

Salladslök

2 st

Kalkonbacon

4 skiva(or)

Ägg

4 st

Ost riven 17%

6 msk

Instruktioner

  1. Skiva sötpotatisen i 4 skivor. Pensla med olja och rosta tills de är mjuka och gyllene i brödrosten.
  2. Strimla salladslök.
  3. Stek bacon i en torr panna tills det är knaprigt. Ta upp och häll i vatten så att det täcker botten. Knäck i äggen och stek tills vitorna är stela.
  4. Toppa sötpotatisskivorna med ost, smulat bacon, ägg och salladslök.