Foto av Sötpotatistortillas med chipotlebeluga från WW ViktVäktarna

Sötpotatistortillas med chipotlebeluga

13
8
5
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Brukar du köpa dina tortillabröd? Efter att ha testat dessa busenkla sötpotatistortillas med bara två (!) ingredienser vågar vi anta att du inte kommer göra det igen, köpa färdiga bröd alltså. De är nästan löjligt enkla att göra och blir saftiga och sega – precis som de ska vara. I detta recept har vi fyllt dem med smakrik belugaröra med morot, vitlök och chipotle och en varm majssalsa med lime, parmesan och jalapeños. Fredagsmyslyx!

Ingredienser

Torra belugalinser

1½ dl

Sötpotatis okokt

450 g

Lök

2 st, gul/gula

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Tomatpuré

3 msk

Chipotlepasta

1 msk, 1-2 msk

Paprikapulver

½ msk

Spiskummin

½ msk

Socker

1 tsk

Fullkornsvetemjöl

110 g

Jalapeño, färsk

1 st

Rapsolja

2 tsk

Majs

3 dl

Lime

1 st

Parmesanost

1 dl

Cocktailtomater

250 g

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  2. Mikra sötpotatis på högsta effekt tills den är mjuk, ca 10 minuter.
  3. Hacka lök och tärna morötter smått.
  4. Värm olja i en panna och stek lök och morot ca 15 minuter på medelvärme. Tillsätt finriven vitlök, tomatpuré, chipotlepasta och kryddor och låt det fräsa med hastigt. Blanda ner linser och en skvätt vatten, låt det puttra ihop en stund och smaka av med salt och socker.
  5. Gröp ur sötpotatisköttet och mixa till en slät puré. Låt svalna något och blanda sedan med mjöl till en smidig deg. Tillsätt ev. lite salt.
  6. Skiva jalapeñon fint och stek hastigt i olja i en panna. Tillsätt majs, rivet skal och pressad saft från lime och parmesan. Låt allt bli varmt och osten smälta.
  7. Dela sötpotatisdegen i 12 bitar och rulla små bollar. Kavla ut dem tunt på ett lätt mjölat bord och stek i en het panna, ca 1 minut per sida.
  8. Fyll tortillasen med linsröra, majssalsa, skivad tomat och koriander.

Anteckning

Gör en större omgång bröd när du ändå är igång, de funkar fint att frysa in. Så går det snabbt nästa gång ni ska äta tacos!