Sötpotatistortillas med chipotlebeluga
7
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Brukar du köpa dina tortillabröd? Efter att ha testat dessa busenkla sötpotatistortillas med bara två (!) ingredienser vågar vi anta att du inte kommer göra det igen, köpa färdiga bröd alltså. De är nästan löjligt enkla att göra och blir saftiga och sega – precis som de ska vara. I detta recept har vi fyllt dem med smakrik belugaröra med morot, vitlök och chipotle och en varm majssalsa med lime, parmesan och jalapeños. Fredagsmyslyx!
Ingredienser
Torra belugalinser
1½ dl
Sötpotatis okokt
450 g
Lök
2 st, gul/gula
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
2 tsk
Vitlök
3 klyfta(or)
Tomatpuré
3 msk
Chipotlepasta
1 msk, 1-2 msk
Paprikapulver
½ msk
Spiskummin
½ msk
Socker
1 tsk
Vetemjöl med fullkorn
110 g
Jalapeño, färsk
1 st
Rapsolja
2 tsk
Majs
3 dl
Lime
1 st
Parmesanost
1 dl
Cocktailtomater
250 g
Koriander
1 knippe(n)