Sötpotatisvåfflor med yoghurt, avokado och kanderad mandel
11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Matiga sötpotatisvåfflor med lyxig topping skulle kunna vara den bästa brunchrätten någonsin! Men givetvis funkar de också väldigt bra som helglunch eller vardagsmiddag. Grekisk yoghurt, avokado, kanderad mandel och krasse är en riktigt drömmig topping så för din egen skull - testa dessa!
Ingredienser
Sötpotatis okokt
300 g
Ägg
2 st
Vetemjöl med fullkorn
2½ dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Mandeldryck, osötad
2 dl
Rapsolja
2 msk
Mandel
½ dl, hackad/hackat
Socker
2 tsk
Rapsolja
1 tsk
Avokado
1 liten(t)/små
Grekisk yoghurt 0%
2 dl
Krasse
2 msk