Sötsur gryta med fläskfilé, grönsaker och ananas - ViktVäktarna

Sötsur gryta med fläskfilé, grönsaker och ananas

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kvällens middag bjuder på strimlad fläskfilé med sötsura smaker, ananas och grönsaker, serverat med nykokt ris.

Ingredienser

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Ananas

½ skiva(or)

Ris, okokt

2 dl

Fläskfilé

600 g

Japansk soja

2 msk, japansk

Socker

1 tsk

Vetemjöl

1 msk

Majsmjöl

1 msk

Jordnötsolja

1 msk

Böngroddar

180 g

Tomatpuré

2 msk

Vatten

1½ dl

Risvinäger

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och strimla morötter. Skala och hacka lök. Tärna paprika och dela ananas i mindre bitar.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla fläskfilé och blanda med soja, socker, salt och peppar. Blanda ihop vetemjöl och majsmjöl och vänd köttet i det.
  4. Hetta upp hälften av oljan i en panna och stek köttet några min.
  5. Hetta upp resterande olja i en gryta och fräs grönsaker och ananas några min. Blanda ner köttet, groddar, tomatpuré, vatten och vinäger. Smaka av med salt och peppar och servera med ris.