ViktVäktarna - Sötsur kycklinggryta

Sötsur kycklinggryta

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
För god att motstå! Vem älskar inte en sötsur gryta? Här har vi en snabblagad och smakrik sötsur kycklinggryta med minimajs och ananas. Enkelt och gott för hela familjen. Anpassa receptet genom att byta ut eller lägga till grönsaker. Äter du inte kött funkar det bra att byta ut kycklingen mot exempelvis quorn eller tofu.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, orange

Rapsolja

2 tsk

Vatten

3 dl

Minimajs

1 dl, 1 burk

Ananas, konserverad i juice

2 skiva(or)

Juice

4 msk, ananasspad

Vitvinsvinäger

2 tsk, 2-3 tsk

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kyckling. Skala och klyfta lök. Strimla paprika.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök glansig. Lägg i kyckling och låt den brynas.
  4. Tillsätt vatten, paprika, avrunnen minimajs, grovhackad ananas och ananasspad. Låt det sjuda några minuter, tills köttet är genomstekt.
  5. Smaka av grytan med vinäger, chili flakes, salt och peppar.
  6. Servera med ris.

Anteckning

För mer sås, fyll på med vatten och red med såsredning för en tjockare konsistens.