Foto av Sötsur skinkstek från WW ViktVäktarna

Sötsur skinkstek

10
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig höstgryta som passar hela familjen!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Svamp

250 g, champinjoner

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

600 g

Tomater, passerade

1 förp

Vatten

3 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Matlagningsvin, rött

2 dl

Paprikapulver

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Balsamvinäger

1 msk

Socker

1 msk

Ris, okokt

2 dl

Haricots verts

2 dl

Ruccola

4 dl

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök, klyfta champinjoner och dela köttet i mindre bitar.
  2. Blanda passerade tomater, lök, vitlök, svamp, vatten, buljongtärning, matlagningsvin, paprikapulver, chilipulver, balsamvinäger, socker, salt och vitpeppar i en gryta. Lägg i köttet (se till så att såsen täcker köttet). Låt koka upp och låt koka under lock på svag värme ca 1 timme.
  3. Koka ris och haricots verts strax innan servering.
  4. Servera grytan med ris, haricots verts och sallad.
  5. Tips! Önskas en lite tjockare sås, strö över lite maizenaredning de sista 10 minuterna. Smaka också av så att såsen blir som just ni gillar, vissa vill ha lite mer hetta, ta då mer chilipulver, andra gillar lite sötare smak, ta då lite mer socker.