[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Sötsur tofu med ris från WW ViktVäktarna

Sötsur tofu med ris

2 - 8
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tofu i sötsur sås med sparrisbroccoli, bambuskott och thaibasilika.

Ingredienser

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Tofu, fast

400 g

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

200 g

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Bambuskott

120 g, 1 förp à 227g

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Tomatpuré

4 msk

Japansk soja

2 msk

Risvinäger

1 msk

Socker

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 msk

Thaibasilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva upp tofu och klappa den torr mellan två hushållspappersark. Tärna sedan. Dela broccoli i mindre bitar. Skiva lök.
  3. Hetta upp olja i en wok och stek tofun tills den är gyllene. Ta upp och stek broccolin och löken tills de fått färg. Lägg ner tofun igen och blanda ner avrunna bambuskott. Låt steka med ca 1 minut.
  4. Blanda ner vatten, buljongtärning, tomatpuré, soja, vinäger, socker, pressad vitlök och riven ingefära. Låt puttra ihop en stund och blanda till sist ner thaibasilika.
  5. Servera med ris.

Anteckning

Vill du ha en lite tjockare sås funkar det fint att reda med lite majsstärkelse.