ViktVäktarna - Souvlakisallad med tzatziki

Souvlakisallad med tzatziki

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Souvlaki i en sallad serverad med en fräsch tzatziki skulle kunna vara den allra bästa sommarrätten. Såå gott! Och allra härligast blir det såklart om köttet grillas, så är det väder för det så ut och tänd grillen!

Ingredienser

Gurka

1 bit(ar), 1 ½ dl riven

Mynta

2 msk, hackad

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Citron

1 msk, pressad

Vitlök

1 klyfta(or), liten

Fläskkarré

400 g

Oregano

1 tsk, torkad

Chili flakes

¼ tsk

Olivolja

1 msk

Cocktailtomater

250 g

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora

Lök

1 st, röd/röda

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Sallad

200 g

Oregano

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Riv gurka grovt och hacka mynta. Blanda ihop med yoghurt, pressad citron och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och peppar. Låt vila i kylen till servering.
  2. Gnid in köttet med oregano, chili flakes och lite salt.
  3. Värm olja i en gjutjärnspanna och stek köttet tills det fått färg och är genomstekt.
  4. Halvera tomater och oliver och hacka lök. Blanda ner tillsammans med sköljda och avrunna kikärter i salladen. Toppa med oregano.
  5. Skiva upp köttet och servera med salladen och såsen.