Foto av Spagetti med vitlök och skaldjur från WW ViktVäktarna

Spagetti med vitlök och skaldjur

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vitlök och skaldjur - en fantastiskt god smakkombination! Serveras med pasta för att ge en god, mättande känsla.

Ingredienser

Blåmusslor kokta med lag, avrunna

150 g, 500 g färska med skal

Pasta okokt (typ spaghetti)

280 g

Rapsolja

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula, hackad

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Chilipeppar

1 st, röd/röda, 1-3 tsk torkad

Skalade räkor

1 dl

Kräftstjärtar

1 dl

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Tvätta musslorna noga och kontrollera att de är ”stängda”. Musslor med trasigt skal och de som inte stänger sig när de knackas i diskbänken kastas. Koka pastan enl förp. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull, fräs lök, vitlök och chili på hög värme, lägg i musslorna. Koka musslorna under lock några minuter tills de öppnat sig. Vänd i pastan, räkor, kräftor, persilja och smaksätt med salt och svartpeppar. Servera i varma, djupa tallrikar.