Foto av Spagettifrittata från WW ViktVäktarna

Spagettifrittata

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En annorlunda och god pastarätt i pajform. Serveras med lufttorkad skinka och basilikakräm.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

280 g

Olivolja

3 tsk

Tomat

2 st, gärna plommontomater

Parmesanost

4 msk

Ägg

2 st

Fraiche 5%

1 dl

Lufttorkad skinka

8 skiva(or)

Basilika

1 dl, ca 1 kruka, färsk

Instruktioner

  1. Koka pastan enl förp och låt den svalna. Finhacka tomaterna och fräs dem några minuter i 1 tsk olja, ställ sedan åt sidan. Vispa samman ägg, tomatfräset och osten. Blanda i spagettin och smaka av med salt och svartpeppar. Hetta upp ett teflonjärn med resterande olja, lägg i pastasmeten och tryck till den så att den blir kompakt. Stek fritatan på medelhög värme i ca 10 minuter, skaka pannan med jämna mellanrum så att den inte fastnar. Det skall bli en gyllenbrun, krispig yta. Vänd frittatan och stek ytterligare 10 minuter. Lägg upp den och skär ut fina tårtbitar. Hacka basilikan och blanda ner den i fraichen, smaka av med salt. Servera frittatan med basilikacréme och skinka. Tips! Som variation – tillsätt hackad vitlök, oregno eller tryffelolja i frittatan.