ViktVäktarna - Spaghetti carbonara frittata

Spaghetti carbonara frittata

4
Points®
Total tid
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Vad får du om du ökar upp äggen i en klassisk carbonara och slänger in pannan i ugnen? Jo, en spaghetti carbonara frittata så klart! Och den är hur enkel, och hur god, som helst. Receptet blir till 6 små portioner.

Ingredienser

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

125 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Pancetta

80 g

Ägg

8 st

Pecorino

3 msk, riven/rivet

Salt

½ tsk

Svartpeppar

¼ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Finhacka vitlök.
  4. Hetta upp en ugnsfast stekpanna och stek pancettan tills den är krispig, ca 5 minuter. Lyft upp med en hålslev och stek vitlöken i fettet under omrörning ca 1 minut. Ta från värmen och häll på avrunnen pasta.
  5. Vispa ihop ägg, 2 msk pecorino, salt och peppar. Häll över pastan i pannan. Toppa med pancetta och resterande ost. Sätt in i ugnen tills frittatan stelnat, ca 10 minuter.