ViktVäktarna - Spaghetti med fläskfilé- och parmesansås

Spaghetti med fläskfilé- och parmesansås

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabb och god pasta med fläskfilé, purjo och timjan. Och parmesan, så klart!

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Purjolök

1 bit(ar)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vatten

1 dl

Timjan

1 msk, färsk

Parmesanost

1 dl

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

250 g

Sallad

70 g, maché

Instruktioner

  1. Strimla kött och skiva purjolök tunt.
  2. Värm margarin i en djup panna och bryn köttet. Blanda ner löken och låt den steka med en stund.
  3. Blanda ner matlagningsbas, buljongtärning, vatten och timjan. Koka upp och låt sjuda på svag värme några minuter. Blanda ner osten och låt den smälta. Smaka av med peppar.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda ner pastan i såsen och toppa med mer timjan. Servera med sallad.