Foto av Spaghetti meatball från WW ViktVäktarna

Spaghetti meatball

15
14
14
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En perfekt rätt för en romantisk lördagkväll! Servera gärna med en stor grönsallad till.

Ingredienser

Ägg

1 st

Kex salta (typ Saltiner)

10 st

Rosmarin

1 msk, torkad

Senap (dijon)

2 tsk

Oregano

1 msk, torkad

Nötfärs 10%

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chili flakes

1 tsk

Tomater, krossade

800 g

Balsamvinäger

2 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

140 g

Basilika

1 kruka(or)

Parmesanost riven

1 dl

Instruktioner

  1. Vispa ägget i en skål. Smula ner kexen och lägg i rosmarin, senap, oregano och nötfärs. Arbeta snabbt ihop till en smet. Det är viktigt att inte röra om för mycket. Rulla ihop smeten till 16 bollar. Skala och finhacka löken, fräs i olivolja. Lägg i pressad vitlök och chiliflakes när löken blivit gyllenbrun. Häll i krossade tomater och balsamvinäger och koka 5 minuter. Lägg i köttbullarna och låt puttra 10 minuter. Koka pastan al dente i ordentligt saltat vatten. Häll av, men spara ett par deciliter av pastavattnet. Lägg pastan i en stor skål, häll på tomatsåsen och köttbullarna och rör runt. Häll eventuellt på lite av pastavattnet om såsen känns för tjock. Toppa med basilika, riven parmesan och svartpeppar.