Foto av Spaghetti med tomatsås och köttbullar från WW ViktVäktarna

Spaghetti med tomatsås och köttbullar

14
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En perfekt rätt för en romantisk lördagkväll! Servera gärna med en stor grönsallad till.

Ingredienser

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Rosmarin

1 msk, torkad

Senap (dijon)

2 tsk

Oregano

1 msk, torkad

Nötfärs 10%

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

½ msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chili flakes

1 tsk

Krossade tomater

800 g

Balsamvinäger

2 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g

Basilika

1 kruka(or)

Parmesanost

½ dl

Instruktioner

  1. Vispa ägget i en skål. Blanda ner ströbröd, rosmarin, senap, oregano och färs. Arbeta snabbt ihop till en smet. Det är viktigt att inte röra om för mycket. Rulla ihop smeten till 16 bollar.
  2. Skala och finhacka lök.
  3. Värm olja i en panna och fräs löken.
  4. Lägg i pressad vitlök och chili flakes när löken blivit gyllenbrun. Häll i krossade tomater och balsamvinäger och koka 5 minuter. Lägg i köttbullarna och låt sjuda tills de är klara, ca 10 minuter.
  5. Koka pastan al dente i ordentligt saltat vatten. Häll av, men spara ett par deciliter av pastavattnet.
  6. Lägg pastan i en stor skål, häll på tomatsåsen och köttbullarna och blanda runt. Tillsätt lite av pastavattnet i taget tills du har önskad konsistens.
  7. Toppa med basilika, riven parmesan och nymalen svartpeppar.

Anteckning

Överkoka inte köttbullarna, då blir de kompakta och hårda.