Spaghetti med laxsås

Spaghetti med laxsås

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läcker laxröra med purjolök och dill. Lättlagad rätt som passar bra till vardagkvällar.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 tsk

Citron

1 st

Vatten

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Vitvinsvinäger

1½ msk

Fiskbuljongtärning

1 st

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Dill

1 knippe(n), hackad

Lax kallrökt

300 g

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva purjolök tunt och riv morötter grovt. Fräs i margarin utan att det får färg. Riv ner citronskal.
  3. Slå på vatten, matlagningsbas och vinäger och lägg i buljongtärningen. Låt koka upp och puttra i 5 minuter.
  4. Red såsen och smaka av med salt och peppar. Blanda ner hackad dill och strimlad lax. Låt sjuda ett par minuter tills laxen precis blir varm.
  5. Servera med pasta.