Foto av Spaghetti med räkor, tomat och chili från WW ViktVäktarna

Spaghetti med räkor, tomat och chili

8
Point(s)
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En snabb och lättlagad pastarätt som är otroligt god i all sin enkelhet. Räkor, tomat, vitlök, olivolja, chili och persilja – mer än så behövs inte för att göra en grym pastarätt. Det skulle vara att toppa den med parmesan då... Så det gör vi också!

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Vitlök

4 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Olivolja

1 msk

Skalade räkor

300 g, ca 1 kg med skal

Persilja

3 msk, färsk, hackad

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Halvera tomater och finhacka vitlök och chili.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av kokvattnet.
  3. Värm olja i en djup panna och fräs vitlök och chili under omrörning ca 30 sekunder. Tillsätt tomater och låt dem steka med under tiden pastan blir klar.
  4. Vänd ner avrunnen pasta, räkor och persilja och tillsätt lite kokvatten i taget under omrörning tills allt är varmt och du har en bra konsistens.
  5. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med parmesan.