Spaghetti med mozzarellafyllda köttbullar och tomatsås
15
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad är mer ljuvligt än köttbullar i tomatsås med pasta? Jo, det ska vi berätta! Köttbullar gjorda av en blandning på nöt-, fläsk- och lammfärs, parmesan och basilika och sedan fyllda med mozzarella. Visst vattnas det i munnen? Denna rätt är en garanterad hit hos alla köttbulleälskare där ute. Gör den snarast!
Ingredienser
Nötfärs 5%
120 g
Fläskfärs 15%
120 g
Lammfärs 15%
100 g
Ströbröd (skorpmjöl)
6 msk
Mjölk 0,5%
2 msk
Ägg
1 st
Vitlök
1 klyfta(or)
Parmesanost
½ dl
Basilika
6 msk, hackad
Mozzarella
40 g
Tomatsås
5 dl
Vatten
1 dl
Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)
200 g
Parmesanost
2 msk