Spansk fiskgryta
5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig vitlöks- och saffransdoftande fiskgryta med morötter, fänkål och kikärtor. Enkel att förbereda dagen innan du ska bjuda på den, bara att värma upp och tillsätta fisk och räkor när gästerna kommer.
Ingredienser
Purjolök
1 medelstor(t)/medelstora
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta(or)
Saffran
1 pkt
Chilipeppar
½ st, röd/röda
Lagerblad
1 st
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Fänkål
1 medelstor(t)/medelstora
Paprika
2 st, röda
Kikärter, konserv
1 förp, avrunnen/avrunnet
Krossade tomater
1 förp
Vatten
8 dl
Fiskbuljongtärning
2 st
Torsk
300 g
Skalade räkor
200 g
Citron
1 st
Bladpersilja
3 msk, hackad
Bröd ljust/vitt
160 g, 4 skivor à 40g