Foto av Spansk fiskgryta från WW ViktVäktarna

Spansk fiskgryta

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig vitlöks- och saffransdoftande fiskgryta med morötter, fänkål och kikärtor. Enkel att förbereda dagen innan du ska bjuda på den, bara att värma upp och tillsätta fisk och räkor när gästerna kommer.

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Saffran

1 pkt

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Lagerblad

1 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st, röda

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Krossade tomater

1 förp

Vatten

8 dl

Fiskbuljongtärning

2 st

Torsk

300 g

Skalade räkor

200 g

Citron

1 st

Bladpersilja

3 msk, hackad

Bröd ljust/vitt

160 g, 4 skivor à 40g

Instruktioner

  1. Strimla purjolök och bryn i olja i en gryta. Pressa i vitlök och blanda ner saffran.
  2. Finhacka chili och lägg ner tillsammans med lagerblad. Slanta morötter och skär fänkål och paprika i bitar. Lägg ner grönsaker och avrunna kikärtor i grytan. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Låt puttra så att grönsakerna mjuknar lite.
  3. Skär fisken i bitar och låt koka med i grytan ett par minuter.
  4. Lägg i räkorna precis innan grytan ska serveras så att de bara blir varma. Riv i citronskal och pressa i saft efter smak. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strö över persilja och servera med en bit bröd.