Foto av Spansk kycklingpaj från WW ViktVäktarna

Spansk kycklingpaj

9
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Paj med kyckling, räkor, vitlök och timjan. Den fina gula färgen från saffranet lyser upp även en grå och mulen dag!

Ingredienser

Vetemjöl

2 dl

Grahamsmjöl

1 dl

Margarin flytande 80%

¾ dl

Vatten

2 msk

Kyckling grillad utan skinn

1 halv(t)/halvor, vikt avser ätlig del

Skalade räkor

150 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Saffran

½ pkt

Timjan

1 tsk

Ägg

2 st

Mjölk 0,5%

2 dl

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, 3/4 dl margarin och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga kanten och låt vila kallt minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Skala och hacka lök, fräs i 2 tsk margarin i en stor stekpanna. Rör i saffran, kyckling och räkor. Krydda med salt, peppar och timjan. Vispa ihop ägg och mjölk. Lägg kycklingblandningen i pajskalet. Häll över äggsmeten och strö på osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min. Tips: Garnera gärna med gräslök.