Foto av Spansk potatistortilla från WW ViktVäktarna

Spansk potatistortilla

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En typ av omelett med potatistärningar som bas enligt spansk tradition. Fräs upp, blanda och ställ fram den rykande, färgstarka tortillan på bordet! Viva España!

Ingredienser

Paprika

1 st, gul

Paprika

1 st, röd

Lök

2 st, röd/röda, små

Potatis

400 g, kokt

Lufttorkad skinka

200 g, eller seranoskinka utan synligt fett

Ägg

8 st

Parmesanost

4 msk

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Tärna potatis och paprikor i små tärningar, strimla löken tunt. Riv skinkan i mindre bitar. Vispa samman ägg och ost med 1 dl vatten, smaka av med salt och svartpeppar. Hetta upp en stor stekpanna (har du ingen stor stekpanna så gör tortillan i två omgångar). Häll i oljan och låt paprika och lök fräsa några minuter. Lägg sedan i potatisen och låt det fräsa med ytterligare en minut. Häll på äggsmeten och låt det steka. Rör om och lyft grönsakerna så att tortillan stelnar jämt. Den är klar när den stelnat men forfarande är lite krämig. Strö på örter och skinka, servera genast.