Foto av Spanska räkor från WW ViktVäktarna

Spanska räkor

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Räkor med vitlök, cayennepeppar och lite torrt vitt vin ger dig en räkrätt med det lilla extra. Ha kokt ris till.

Ingredienser

Olivolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprika

1 st, röd

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Gröna bönor

100 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vin, vitt torrt

1 dl

Cayennepeppar

1 krm

Salt

1 krm

Skalade räkor

400 g

Ris, okokt

4 dl

Instruktioner

  1. Koka riset.Strimla purjolöken, hacka paprikan och dela morötterna i slantar. Hetta upp oljan i en stekpanna, fräs alla grönsakerna tillsammans med pressad vitlök ett par minuter. Häll på vin och krydda med cayennepeppar och salt. Låt sjuda 3-4 minuter. Det ska fortfarande vara spänst i grönsakerna. Blanda ner räkor, rör om och låt allt bli varmt. Servera med kokt ris.