ViktVäktarna - Sparris med friterad kapris och pinjenötter

Sparris med friterad kapris och pinjenötter

2
Points®
Total tid
12 min
Förberedelse
2 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Sparris serverad med friterad kapris, citron och pinjenötter är ett fantastiskt gott tillbehör till exempelvis fisk eller som en del i en buffé.

Ingredienser

Sparris

2 knippe(n)

Olivolja

1½ msk

Kapris

2 msk

Pinjenötter

1½ msk

Flingsalt

½ tsk

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen.
  2. Värm ½ msk olja i en panna och stek sparrisen tills den fått fin färg.
  3. Värm resterande olja i en liten panna och fritera kaprisen tills de är krispiga, ca 2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Rosta pinjenötter i en torr panna.
  5. Lägg upp sparrisen på ett fat och toppa med flingsalt, kapris och pinjenötter. Servera med citronklyftor.