Foto av Spätta i vin- och hummersås från WW ViktVäktarna

Spätta i vin- och hummersås

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Här är läckerheterna räkor, spätta, hummerfond och vitt vin. Till serveringen föreslår vi pasta som passar alldeles utmärkt till fiskrätter.

Ingredienser

Skalade räkor

2 dl

Rödspätta

400 g

Pasta okokt (typ penne)

6 dl

Hummerfond

3 msk

Fraiche 5%

2 dl

Senap (dijon)

1 msk

Honung, flytande

1 msk

Wokgrönsaker

300 g

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Rapsolja

1 tsk

Salt

1 tsk

Instruktioner

  1. Tina räkorna. Dela fiskfiléerna i små bitar och lägg dem i en skål. Krydda med salt och peppar. Koka pastan.
  2. Häll över hummerfonden och vänd fiskfiléerna försiktigt.
  3. Värm upp vinet och fraichen med senap och honung i en låg kastrull och sjud fiskbitarna häri. Ta upp med hålslev.
  4. Fräs grönsakerna i oljan i en låg panna.
  5. Lägg fiskbitarna ovanpå grönsakerna. Lägg i räkorna.
  6. Häll över såsen från kastrullen. Hetta upp.
  7. Servera med kokt pasta.