Foto av Spätta med citronyoghurt från WW ViktVäktarna

Spätta med citronyoghurt

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fiskmåltid med milda, fina smaker. Bulgur är väldigt gott till, men kan självklart bytas ut mot t ex pasta, cous cous eller pressad potatis.

Ingredienser

Rödspätta

600 g

Olivolja

2 tsk

Vatten

2 msk

Citron

½ st, saft

Bulgur, okokt

2 dl

Gröna ärter

2 dl

Sallad

200 g, ca ½ huvud

Dill

2 msk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Citron

1 st, rivet skal

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Pensla en ugnsfast form med olja. Lägg i fisken. Häll på vatten och pressa i saften från citronen. Krydda med salt och peppar. Ställ in fisken mitt i ugnen i 10 minuter. Koka bulgur. Blanda ihop gröna ärtor med skuren sallad, hackad dill och fint strimlade morötter. Blanda samman yoghurt och fint rivet citronskal. Servera fisken med bulgur, sallad och sås.