ViktVaktarna - Spättarullader i ärt- och pepparrotssås

Spättarullader i ärt- och pepparrotssås

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig vardagsrätt med rödspätta i spetsen. Toppad med en ärtsås smaksatt med pepparrot och smör och serverad med potatis och blomkål är det en riktig höjdare!

Ingredienser

Rödspätta

500 g

Potatis

500 g

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Pepparrot

1½ tsk, riven/rivet

Gröna ärter

3 dl

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Mjölk 0,5%

2 dl

Smör

2 msk

Vetemjöl

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka potatis.
  3. Salta och peppra fisken och rulla ihop den. Lägg tätt intill varandra i en ugnsfast form.
  4. Dela blomkål i små buketter och riv pepparrot.
  5. Koka ärtorna i vatten och buljongtärning 1 minut. Mixa ärtorna i kokvattnet och blanda ner mjölk och pepparrot.
  6. Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjöl. Spä i omgångar med ärtmjölken. Vispa hela tiden. Låt såsen sjuda ca 5 minuter. Spä ev. med mer vatten. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll såsen över fisken i ugnsformen och fördela ut blomkålen runtom. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.
  8. Servera med potatis och toppa gärna med mer riven pepparrot.