Foto av Spenat- och svampsoppa från WW ViktVäktarna

Spenat- och svampsoppa

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Låt dig värmas av en vackert grön spenatsoppa med fräst svamp och en klick fraiche. Kan aldrig slå fel en mörk och kylig höstkväll.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

500 g

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Timjan

1 msk, hackad

Vetemjöl

3 msk

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st, eller svampbuljongtärning

Spenat, färsk

100 g

Fraiche 5%

1½ dl

Instruktioner

  1. Hacka lök och skiva champinjoner. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs lök. Tillsätt champinjoner och pressa ner vitlök. Låt steka med några min tills svampen fått lite färg. Krydda med timjan.
  2. Häll på mjöl och låt steka med hastigt. Tillsätt vatten och blanda ner buljongtärningar. Koka upp och låt puttra ca 5 min.
  3. Hacka spenat grovt, blanda ner i soppan och låt den sjunka ihop. Blanda ner 1 dl fraiche, låt bli varm och häll upp. Servera med en klick fraiche.