ViktVäktarna - Spenat- och valnötspesto

Spenat- och valnötspesto

5
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Alla bör ha några snabba pastasåser i rockärmen för de där dagarna som kräver riktigt snabb matlagning. Att köra ihop en pesto på vad du gillar och har hemma är ett smart sätt att få en snabb, men också väldigt god, middag.

Ingredienser

Spenat, färsk

70 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Valnötter

30 g

Parmesanost

1 dl

Olivolja

2 msk

Vatten

½ dl

Instruktioner

  1. Lägg spenat, pressad vitlök och valnötter i en mixer och mixa till en grovkornig puré. Lägg i parmesan och mixa tills allt är blandat.
  2. Blanda ner olja och sedan vatten, lite i taget, tills du får en lagom konsistens. Smaka av med lite salt.

Anteckning

Blanda ner en skvätt pastavatten tillsammans med pastan i peston för en extra krämig rätt.