Foto av Spenatcannelloni med tomatsallad från WW ViktVäktarna

Spenatcannelloni med tomatsallad

12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
45 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krämig cannelloni, här med spenat- och parmesanfyllning. Serveras med en fräsch tomatsallad.

Ingredienser

Vitlök

3 klyfta(or), 1 msk hackad

Lök

2 st, gul/gula, 3 dl hackad

Olivolja

2 tsk

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Spenat, färsk

200 g

Parmesanost

1 dl

Mjölk 0,5%

8 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vetemjöl

¾ dl

Fraiche 5%

2 dl

Lasagneplattor, färska

200 g

Tomat

2 st

Lök

½ st, röd/röda

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°:
  2. Skala och hacka gul lök och vitlök.
  3. Hetta upp olja i en gryta och stek löken och vitlöken några minuter.
  4. Häll på vinet och låt det mesta koka bort. Vänd i spenat och hälften av osten, krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
  5. Häll mjölk i en kastrull och tillsätt buljongtärning och mjöl. Låt det koka upp under omrörning och låt det småkoka i ett par minuter, smaka av med salt och peppar.
  6. Bre fraiche på lasagneplattorna, lägg på spenatfräset och rulla ihop.
  7. Lägg rullarna i en form. Häll på såsen och strö på resterande ost.
  8. Gratinera i ugn ca 20-25 minuter och servera med sallad.