Foto av Spenatfylld kycklingfilé från WW ViktVäktarna

Spenatfylld kycklingfilé

12
11
3
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här kommer kycklingfiléerna verkligen till sin rätt. Fyllda med kryddblandning och bakade i vitt vin och fond blir dessa rullader helt underbara!

Ingredienser

Bladspenat

250 g

Margarin flytande 80%

3 tsk

Schalottenlök

2 st

Muskotnöt

1 krm

Kycklingbröstfilé

500 g

Morot

¼ st, 1 msk finskuren

Vin, vitt torrt

1½ dl

Kycklingfond

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Cayennepeppar

1 krm

Potatis

1400 g

Instruktioner

  1. Tina spenat, krama ur och hacka grovt. Fräs 1 msk finhackad lök i 1 tsk margarin, tillsätt spenat, muskot, salt och peppar. Skär en ficka i varje filé, banka ut och lägg på fyllningen. Rulla ihop och bind om med snöre. Bryn filéerna till fin färg i 1 tsk margarin, lägg på ett ugnssäkert fat och efterstek i ugn 225° ca 15 minuter. Fräs 1 msk finhackad lök och finskuren morot i resterande margarin. Häll på vin och fond, låt det koka ihop. Tillsätt grädde och smaksätt med cayennepeppar. Servera med pressad potatis och sallad.