ViktVäktarna - Spenatpannkakor med stekt ägg och tomat

Spenatpannkakor med stekt ägg och tomat

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pannkakor är grym vardagsmat! Och att mixa ner spenat i dem är ett toppentips för att få i sig lite extra klorofyll. Och när det sen gäller att servera dem till småmänniskor är det inga problem, så länge du presenterar dem som hulkenpannkakor. Vem kan motstå det?

Ingredienser

Spenat, färsk

70 g

Ägg

10 st

Vetemjöl med fullkorn

2 dl

Mjölk 0,5%

4 dl

Salt

½ tsk

Rapsolja

1 msk

Cocktailtomater

200 g

Instruktioner

  1. Mixa 40 g spenat och 2 ägg till en jämn smet. Vispa ner mjöl och lite av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resterande mjölk och salt.
  2. Värm olja i en panna och stek 8 pannkakor.
  3. Värm vatten i botten av en panna och stek resterande ägg.
  4. Fyll pannkakorna med resterande spenat, de stekta äggen och skivad tomat.

Anteckning

För extra lyxiga pannkakor, lägg till toppings som rostade solroskärnor, riven lagrad ost, chili flakes och flingsalt.