Foto av Spenatsoppa med ägg från WW ViktVäktarna

Spenatsoppa med ägg

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Mmmm, mättande och härligt gott! Prova med lite riven parmesan för extra smak.

Ingredienser

Ägg

1 st

Schalottenlök

1 st

Spenat, färsk

150 g, fryst

Grönsaksbuljong

2½ dl

Kvarg naturell 1%

½ dl

Rågbröd grovt med hela korn

60 g

Lättmargarin 40%

2 tsk

Kalkonbröstpålägg

2 skiva(or)

Sallad

½ dl

Tomat

1 st

Timjan

½ msk

Instruktioner

  1. Koka ägget. Hacka löken och fräs mjuk i en fettsnål stekpanna. Tina spenaten om den är fryst och krama ur den. Koka upp buljongen och lägg i lök och spenat, låt det småkoka ca 10 minuter. Ta av från värmen och rör ner kvarg. Krydda med timjan, salt och peppar. Servera med smörgåsen.