Spenatvåfflor med ägg- och skinkröra
8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Att ersätta en del av fettet i en klassisk våffelsmet med yoghurt är både smart och gott! Dessutom får lök, spenat och muskot smaksätta denna goda matiga våffla. Och så toppar vi med en röra på kokt ägg, skinka, inlagd gurka, kapris och gräslök. Nu är det vår!
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Spenat, färsk
200 g
Lättmargarin 40%
60 g
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1 tsk
Ägg
3 st
Yoghurt naturell 0,5%
1½ dl
Vatten
½ dl, kallt
Muskotnöt
1 krm
Rapsolja
1 tsk
Ägg
1 st
Skinka
40 g, rökt
Inlagd gurka
25 g
Kapris
1 msk
Gräslök
3 msk
Fraiche 5%
2 dl