Foto av Spenatvåfflor med ägg- och skinkröra från WW ViktVäktarna

Spenatvåfflor med ägg- och skinkröra

9
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Att ersätta en del av fettet i en klassisk våffelsmet med yoghurt är både smart och gott! Dessutom får lök, spenat och muskot smaksätta denna goda matiga våffla. Och så toppar vi med en röra på kokt ägg, skinka, inlagd gurka, kapris och gräslök. Nu är det vår!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Spenat, färsk

200 g

Lättmargarin 40%

60 g

Vetemjöl

4 dl

Bakpulver

1 tsk

Ägg

3 st

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Vatten

½ dl, kallt

Muskotnöt

1 krm

Rapsolja

1 tsk

Ägg

1 st

Skinka

40 g, rökt

Gurka inlagd

25 g

Kapris

1 msk

Gräslök

3 msk

Fraiche 5%

2 dl

Instruktioner

  1. Finhacka lök och stek tillsammans med spenat i lite vatten några minuter. Pressa ur så mycket vatten du kan och mixa till en slät röra.
  2. Smält margarin.
  3. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Blanda ner 3 ägg, yoghurt, margarin, vatten och spenatpuré. Smaka av med salt, peppar och muskot. Låt vila 15 minuter.
  4. Hårdkoka 1 ägg. Låt svalna, skala och hacka. Tärna skinka och gurka och finhacka kapris. Blanda ner ägg, skinka, gurka, kapris och gräslök i fraiche.
  5. Hetta upp våffeljärnet och pensla den första laggen med 1 tsk olja. Grädda 6 våfflor. Servera med röran.

Anteckning

Receptet ger ca 6 våfflor