Foto av Spiskumminkryddade lammfärsbullar i tomatsås från WW ViktVäktarna

Spiskumminkryddade lammfärsbullar i tomatsås

12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
På väg att göra köttbullar? Varför inte prova dessa goda köttbullar istället, som är gjorda på lammfärs. Serveras med den urgoda tomatsåsen och bulgur.

Ingredienser

Lammfärs 20%

300 g

Spiskummin

1½ tsk

Havregryn

3 msk

Vatten

¾ dl

Lök

½ st, gul/gula

Ägg

1 st

Bulgur, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Kikärter, konserv

3 dl

Tomater, passerade

500 g

Köttbuljongtärning

1 st

Balsamvinäger

1 msk

Socker

¼ tsk, 1 nypa

Timjan

1 tsk

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Hacka 1 gul lök och vitlöksklyftan och fräs i olja. Tillsätt kikärter, tomater och buljongtärningen. Smaka av med balsamvinäger, socker, timjan, salt och peppar. Låt koka 10 min medan du gör lammfärsbullarna. Blanda färs med salt, peppar och spiskummin. Låt havregrynen svälla i vattnet några minuter. Finhacka den halva löken. Blanda ihop färs med lök och havregryn, tillsätt ägget. Blanda ordentligt. Forma till bullar och lägg ner dem försiktigt en i taget i såsen. Låt såsen koka upp då och då innan du lägger i fler. Låt koka på medelvärme ca 20 min. Servera med bulgur.