Foto av Spritzer med ingefära och rosmarin från WW ViktVäktarna

Spritzer med ingefära och rosmarin

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
En spritzer smaksatt med ingefära, rosmarin och svartpeppar. Lika gott på julen som på nyår! Eller egentligen precis när som helst.

Ingredienser

Ingefära

¾ dl, finhackad

Socker

½ dl

Vatten

1 dl

Svartpeppar

½ krm, nymalen

Rosmarin

1 knippe(n)

Isbitar

24 st

Vin, mousserande

700 ml

Mineralvatten

330 g

Ingefära

1 bit(ar), 8 skivor

Instruktioner

  1. Lägg ingefära, socker, vatten och lite peppar i en kastrull och koka upp. Låt sjuda under omrörning tills sockret lösts upp och lagen börjat tjockna något, ca 3-5 minuter. Ta från värmen och lägg i två kvistar rosmarin. Låt stå 30 minuter och sila sedan. Ställ kallt.
  2. Fyll 8 cocktailglas med is, sockerlagen och mousserande vin. Blanda runt försiktigt och fyll på med kolsyrat vatten. Garnera med skivad ingefära och rosmarin.