ViktVäktarna - Stekt ägg med rostad sötpotatis

Stekt ägg med rostad sötpotatis

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Frukost, brunch eller lunch, det bestämmer du! Rostade sötpotatisklyftor serverade med stekta ägg, grönsaker och en fräsch örtsås.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

1 liten(t)/små

Rapsolja

1 tsk

Ägg

2 st

Tomat

1 st

Gurka

1 bit(ar)

Schalottenlök

1 msk, hackad/hackat

Koriander

3 msk, hackad

Persilja

3 msk, hackad

Senap (dijon)

½ tsk

Lime

1 st

Grekisk yoghurt 0%

3 msk

Sallad

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta sötpotatisen och blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills den är mjuk och fått fin färg, ca 20 minuter.
  3. Värm lite vatten i botten av en stekpanna och stek äggen.
  4. Skiva upp tomat och gurka.
  5. Lägg finhackad schalottenlök, koriander, persilja och senap i en mixer och pressa i lime. Kör till en slät sås, spä ev. med en skvätt vatten. Blanda med yoghurt.
  6. Lägg upp sötpotatis, ägg, sallad, tomat och gurka på en tallrik och ringla över såsen.