Foto av Stekt fasanbröstfilé i konjakssås från WW ViktVäktarna

Stekt fasanbröstfilé i konjakssås

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Duka bordet vackert, bjud på denna rätt och resultatet blir en lyckad middag!

Ingredienser

Potatis

800 g

Fasan utan skinn

500 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Hönsbuljong

3 dl

Vin, vitt torrt

½ dl

Cognac 40%

1½ cl

Socker

1 tsk

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Vindruvor

10 st, blå

Sparris

2 dl

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Koka potatis. Skala och dela äpple i tunna klyftor. Hetta upp en stekpanna med margarin och bryn filéerna. Ta upp och lägg dem och äppelklyftorna i en ugnssäker form.
  2. Stek färdigt i ugn 175 grader ca 10-15 minuter. Koka upp buljong och vin i en kastrull till såsen. Smaksätt med konjak och socker. Red av såsen med såsredning utrört i lite vatten.
  3. Halvera och kärna ur vindruvorna och tillsätt i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och sparris.