Foto av Stekt fläskfilé med grillade äpplen och buljongkokt savoykål från WW ViktVäktarna

Stekt fläskfilé med grillade äpplen och buljongkokt savoykål

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det är kul att variera sina tillbehör, i den här rätten får buljongkokt savojkål och grillade äpplen vara tillbehör till fläskifilé. En perfekt kombination!

Ingredienser

Savoykål

300 g, 1/2 huvud

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vatten

4 dl

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora, röda

Fläskfilé

600 g

Olivolja

2 tsk

Rosmarin

2 tsk

Timjan

2 tsk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Curry

2 tsk

Inlagd gurka

8 skiva(or), 2 msk hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär kål i strimlor och lägg i en kastrull med buljongen. Låt koka upp och ta bort från värmen. Kålen ska helst inte bli helt kokt.
  3. Dela äpplena i klyftor och lägg i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen och grilla tills de börjar bli mjuka.
  4. Skär köttet i skivor. Stek på båda sidorna i olja och krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar. Blanda ihop matlagningsyoghurt med curry och gurka. Krydda med salt och peppar.