ViktVäktarna - Stekt fläskkotlett med krossad potatis

Stekt fläskkotlett med krossad potatis

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lyxig vardag eller smarrig helgmat – det bestämmer du själv. En fläskkotlett med krossad potatis toppad med olivolja, citron, parmesan, vitlök och timjan. Ljuvligt!

Ingredienser

Potatis

800 g

Olivolja

1 msk

Citron

1 st

Parmesanost

1½ dl

Timjan

1 msk, hackad

Vitlök

1 klyfta(or)

Flingsalt

1 tsk

Olivolja

2 tsk

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Koka potatis. Häll av vattnet, låt potatisen svalna något och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Krossa dem lätt med handen.
  3. Blanda olja med lite pressad citron och ringla över potatisen.
  4. Blanda ihop riven parmesan, rivet citronskal från hela citronen, timjan, pressad vitlök och lite flingsalt. Fördela det över potatisen och sätt in i ugnen tills potatisen fått fin färg, ca 15 minuter.
  5. Värm olja i en panna och stek köttet. Krydda med salt och peppar. Servera med potatisen och sallad.

Anteckning

Det blir ännu godare, och du sparar tid, om du kokar potatisen kvällen innan och förvarar i kylen tills de ska krossas.