ViktVäktarna - Stekt halloumi med bulgur- och bönsallad

Stekt halloumi med bulgur- och bönsallad

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En somrig rätt som passar lika bra till lunch som till kvällsmat.

Ingredienser

Halloumi

200 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Bulgur, okokt

2 dl

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Sockerärter

150 g

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Lime

1 st

Sambal oelek

1 tsk, 1-2 tsk

Rapsolja

1 msk

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  2. Skölj bönorna och låt rinna av. Halvera sockerärter och tomater.
  3. Blanda ihop saft från lime med sambal och olja. Salta och peppra. Blanda ihop bulgur, bönor, sockerärter, tomater, ruccola och dressing till en sallad.
  4. Skiva halloumi och stek gyllene i margarin. Servera till bulgursalladen.