[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Stekt korv med potatis- och blomkålsmos och tomatsalsa från WW ViktVäktarna

Stekt korv med potatis- och blomkålsmos och tomatsalsa

8 - 11
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassiker i många hushåll - stekt falukorv med potatismos och ketchup. I detta recept har vi bytt potatismos till blomkålsmos och även lagt till en smarrig tomatsalsa med rödlök och chili. Ännu godare än klassikern tycker vi!

Ingredienser

Korv 9%

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Potatis

600 g

Blomkål

500 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Mjölk 0,5%

½ dl

Tomat

5 st

Lök

½ st, röd/röda

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Ketchup

3 msk

Instruktioner

  1. Skala och dela potatis i mindre bitar, skär blomkål i mindre bitar och låt allt koka mjukt i vatten och buljongtärning. Häll av, men spara lite av buljongvattnet.
  2. Mosa potatis och blomkål och späd med buljong och mjölk tills moset har en lagom konsistens. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär tomater i små bitar, hacka lök och chili fint. Blanda ihop tomat, lök, chili och ketchup.
  4. Skiva korven och stek i margarin i en panna. Servera korven med mos och tomatsalsa.