ViktVäktarna - Stekt ostmacka med ägg

Stekt ostmacka med ägg

10
Points®
Total tid
11 min
Förberedelse
1 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En macka som är lika rolig som god. Gör ett hål i en av brödskivorna, stek det tillsammans med ett knäckt ägg i och fyll med ost och skinka. Hur gott som helst!

Ingredienser

Formfranska fullkorn, typ rasker

2 skiva(or)

Rapsolja

1 tsk

Ägg

1 st

Ost 17%

2 skiva(or)

Skinka

2 skiva(or)

Instruktioner

  1. Stansa ut ett hål (Ø ca 5 cm) i en av brödskivorna.
  2. Värm olja i en panna och lägg ner brödskivan med hål. Knäck ett ägg i hålrummet och låt steka, under lock, tills vitan stelnat.
  3. Krydda med lite salt och peppar och toppa med ost och skinka. Lägg på den andra brödskivan och vänd på mackan. Stek tills den under brödskivan är gyllene och osten smält.