Foto av Stekt spättafilé från WW ViktVäktarna

Stekt spättafilé

10
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En kall sås med bitar av äpple och gurka baserad på yoghurt förvandlar en klassisk, men ofta fet, rätt till ett bra val. Som alltid bibehålls en god smak.

Ingredienser

Potatis

2 st

Inlagd gurka

10 skiva(or)

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Dill

1 msk

Gräslök

1 msk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Rödspätta

250 g

Rapsolja

1 tsk

Sparris

6 st, gröna

Cocktailtomater

6 st

Instruktioner

  1. Koka potatis. Hacka gurka och äpple, blanda med matlagningsyoghurt, hackad dill, hackad gräslök, salt och peppar till såsen. Ställ kallt. Stek fisken i olja till fin färg. Koka sparris i lättsaltat vatten. Servera fisken med potatisen, sparrisen och halverade tomater.