Foto av Strimlad brysselkålssallad med honungsstekt lax från WW ViktVäktarna

Strimlad brysselkålssallad med honungsstekt lax

15
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Detta är trevligt ska ni veta! En sallad med tunt strimlad brysselkål som bas, blandad med avokado, apelsin och parmesan. Serverad med honungs- och chilistekt lax.

Ingredienser

Japansk soja

1 msk

Rapsolja

2 tsk

Honung, flytande

2 tsk

Chili flakes

½ tsk

Lax

500 g

Brysselkål

500 g

Avokado

1 liten(t)/små

Apelsin

2 st

Hasselnötter

30 g

Valnötter

30 g

Socker

1 msk

Rapsolja

1 msk

Schalottenlök

1 st

Vatten

2 msk

Äppelcidervinäger

1½ msk

Senap

1½ tsk, stark

Honung, flytande

1 tsk

Vitlök

½ klyfta(or)

Parmesanost riven

40 g

Instruktioner

  1. Blanda ihop soja, olja, honung, chili flakes och lite salt till en marinad. Lägg laxen i den minst 30 minuter, gärna över natten.
  2. Finstrimla brysselkål på en mandolin. Tärna avokado. Skala och skär apelsin i skinnfria filéer, dela i mindre bitar.
  3. Rosta nötter i en torr panna, häll på socker och salt efter en stund och låt nötterna få färg och bli blanka av det smälta sockret, häll över på ett bakplåtspapper.
  4. Finhacka lök och vispa ihop med vatten, vinäger, senap, honung och pressad vitlök. Vispa ner olja och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp kål på ett stort fat blanda ner avokado, apelsin och dressing. Toppa med nötter och hyvla över parmesan.
  6. Stek laxen på båda sidor så att den får fin färg men har en kärna i mitten. Servera med salladen.