ViktVäktarna - Strimlad brysselkålssallad med mandarin

Strimlad brysselkålssallad med mandarin

2
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig och fräsch sallad att addera till julbordet. Den goda, lite beska brysselkålssmaken kombineras med sötma från mandariner och granatäpple och så en sötsyrlig dressing till det. Den funkar bra att förbereda upp till 4 timmar i förväg, men vänta då med att hälla på dressingen till precis innan den ska ätas. Och vill du ha salladen vegetarisk funkar det att göra dressingen även utan worcestershiresås.

Ingredienser

Brysselkål

500 g

Mandariner, konserverade i lag

2 förp, avrunnen/avrunnet

Granatäpple

1 st

Olivolja

2 msk

Champagnevinäger

1½ msk

Worcestershiresås

½ msk

Socker

1 tsk

Salt

½ tsk

Svartpeppar

½ tsk

Instruktioner

  1. Strimla brysselkål tunt med mandolin eller matberedare.
  2. Blanda ihop brysselkålen med avrunna mandariner och granatäpplekärnor.
  3. Vispa ihop olja, vinäger, worcestershiresås, socker, salt och peppar. Blanda med salladen och servera.

Anteckning

Har du inte champagnevinäger, ersätt den med 1 msk en god sherry- eller vitvinsvinäger.